Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Cinema Gouda is toegankelijk voor mindervaliden. Alle verdiepingen zijn via de lift bereikbaar en er is een aangepast toilet aanwezig op zowel de begane grond als verdieping 2. Per zaal zijn er een beperkt aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Er zijn echter veel verschillende soorten en maten rolstoelen en scootmobiels. Om het bezoek aan Cinema Gouda zo prettig mogelijk te laten verlopen volgt hieronder meer informatie.

Wilt u gebruik maken van een rolstoelplek of heeft u verder nog vragen? Bel dan onze kassa via 085-2391503 of stuur een mail naar info@cinemagouda.nl. 

Bereikbaarheid van Cinema Gouda
Cinema Gouda zit ook direct aan het station Gouda. Dit station beschikt over een lift. Vanaf de uitgang van het station is het ongeveer 60 meter lopen tot de ingang van Cinema Gouda. Stationsgarage P+R, naast het Huis van de Stad, beschikt over 5 mindervalide parkeerplaatsen en ligt op 210 meter afstand van Cinema Gouda.

Rolstoelgebruikers in Cinema Gouda
Het gebouw beschikt over een lift waarmee iedere verdieping bereikbaar is zodat u gemakkelijk bij de zalen en foyers komt. De inrijdiepte van de lift is 140 cm dus ga even na of uw rolstoel of scootmobiel hier in past. Op de begane grond en op de tweede etage zijn aangepaste toiletten aanwezig. Elke zaal beschikt over speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers. Zaal 1 heeft 3 rolstoelplekken , zaal 2 en 3 hebben beide 1 rolstoelplek en in zaal 4, 5 en 6 zijn er 2 rolstoelplekken. Wil je weten in welke zaal de film draait of wil je een rolstoelplek reserveren? Bel dan met de kassa op 085-2391503. Let op: het reserveren van een rolstoelplek is verplicht. 

Afmeting rolstoelplekken per zaal
Zaal 1: 80 cm breedte x 120 cm lengte. (totale breedte van de ruimte is 250 cm dus het kunnen i.p.v. 3 rolstoelen ook 2 grotere/elektrische rolstoelen zijn)
Zaal 2/3: 95 cm breedte x 105 cm lengte
Zaal 4/5/6: 170 cm breedte x 120 cm lengte.

Let op: de rolstoelplekken zijn naast elkaar. Wanneer er meerdere bezoekers in rolstoel komen kan niet naast iedere rolstoelplek een begeleider of ander persoon zitten. Er kan aan 1 kant van de 1/2/3 plekken iemand zitten. 

Scootmobielgebruikers in Cinema Gouda
Cinema Gouda is er op ingericht dat een gebruiker van een scootmobiel zich (beperkt) zelfstandig kan verplaatsen. De loopafstand vanaf de lift naar de zalen is maximaal 50 meter. De zalen zelf zijn helaas niet toegankelijk voor scootmobiels. Ook past er (meestal) geen scootmobiel in de lift. De inrijdiepte is 140 cm. Indien je vooraf reserveert en aangeeft dat je niet ver kunt lopen, dan houden we een stoel dicht bij het gangpad voor je vrij. Mocht je niet in staat zijn om lopend naar de foyer en de zalen te gaan, dan kun je gebruik maken van een eenvoudige rolstoel. Er is één rolstoel beschikbaar. Het reserveren hiervan is noodzakelijk, bel daarvoor 085-2391503.

sluiten