Burgemeester Jamessingel 25  |  0182 - 527 773

VIP vertoning & cast visit: De Dirigent
CAST VISIT

VIP vertoning & cast visit: De Dirigent
Still VIP vertoning & cast visit: De DirigentStill VIP vertoning & cast visit: De Dirigent
Speelduur:
137 minuten

Genre:
Drama, Romantiek

Cast:
Christanne de Bruijn Annet Malherbe Raymond Thiry Gijs Scholten van Aschat

Regie:
Maria Peters

Officiële website:
https://dedirigentdefilm.nl

Voor deze film is (nog) geen filmagenda beschikbaar!Zie De Dirigent tijdens deze VIP vertoning en ontmoet o.a. hoofdrolspeler Christanne de Bruijn, regisseur Maria Peters, de producer en andere castleden!

Word ontvangen met een glas cava en geniet van de film. Na afloop is er een korte Q&A in de zaal, waarna je samen met de cast kunt napraten in de foyer onder het genot van luxe amuses en heerlijke wijnen.


Programma:
15:15 uur: ontvangst met cava
15:45 uur: start film De Dirigent
18:15 uur: Q&A in de zaal met cast van de film.
18:30 uur: naborrel met aanwezigheid van de cast.

Prijs: € 27,50

Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen? De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.
Info