Burgemeester Jamessingel 25  |  0182 - 527 773

50+ bios special: Raphael
ARTS IN CINEMA

50+ bios special: Raphael
Waardering: 3,7 van 5. Gebaseerd op 57 stem(men) van IMDb.


Speelduur:
91 minuten

Genre:
Documentaire

Regie:
Luca Viotto

Officiële website:
www.artsincinema.nl/raphael.php
IMDb >

Voor deze film is (nog) geen filmagenda beschikbaar!Raphael - the Lord of the Arts is de eerste filmbewerking van het leven en werk van één der beroemdste kunstenaars ter wereld - Raphael Sanzio.

Weinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben een zó intens en fascinerend leven geleid als Raphael Sanzio. Hij stierf al op 37-jarige leeftijd, maar slaagde er niettemin in om een enorme stempel op de wereld van de kunst te drukken. In een prachtig uitgebalanceerde dialoog tussen historische reconstructies en artistiek commentaar, volgt de film de meest significante momenten van Raphaels leven.

Met bijdragen van beroemde kunsthistorici zoals Antonio Paolucci, Vincenzo Farinella en Antonio Natali, wordt het leven en werk van deze kunstenaar nog eens extra verrijkt. De film kent 20 locaties, waarvan er tenminste twee uiterst exclusief zijn, namelijk het Vaticaanse Logge en Kardinaal Bibbiena's appartement in het Paleis der Apostelen. We zien meer dan 30 kunstwerken, temidden van de beroemdste en meest representatieve werken in Raphaels totale oeuvre.

Dit is een project ontwikkeld door de scheppers van "Florence & The Uffizi Gallery in 3D" en "The Vatican Museums in 3D", ondersteund door bijdragen van enkele van de grootste creatieve talenten uit de Italiaanse filmindustrie, zoals productiedesigner Francesco Frigeri en kostuumontwerper Maurizio Millenotti. De rol van Raphael wordt vertolkt door acteur Flavio Parenti, met Enrico Lo Verso in de rol van Giovanni Santi, Angela Curri als Fornarina en Marco Cocci als Pietro Bembo.

Pure schoonheid komt tot leven in een kunstzinnig crescendo door het eeuwig voortlevende genie van één der meest getalenteerde kunstenaars die de wereld ooit heeft gekend...
Info