Burgemeester Jamessingel 25  |  0182 - 527 773

The Royal Opera: Die Walküre
OPERA

The Royal Opera: Die Walküre
Still The Royal Opera: Die Walküre
Speelduur:
350 minuten

Genre:
Opera/Ballet

Voor deze film is (nog) geen filmagenda beschikbaar!Antonio Pappano dirigeert een geweldige cast waaronder Stuart Skelton, Emily Magee, John Lundgren en Nina Stemme in de tweede opera in 'Der Ring des Nibelungen' van Richard Wagner.

Die Walküre is het tweede werk en de 'eerste avond' van Richard Wagner's vier-opera cyclus Der Ring des Nibelungen, als vervolg op Das Rheingold. Het is de meest uitgevoerde opera van de cyclus geworden, geliefd en bewonderd om zijn genuanceerde en intelligente verkenning van complexe familieverstrikkingen, uitgedrukt door muziek van verbazingwekkende kracht. Misschien wel nergens meer dan in de glorieuze muziek voor de incestueuze geliefden Siegmund en Sieglinde.

Het verhaal
Wotan hunkert naar de ring, maar, gebonden aan zijn eigen wetten, kan hij hem zelf niet terughalen. Met een sterfelijke vrouw heeft hij een tweeling, Siegmund en Sieglinde. Hij hoopt dat Siegmund de gratis agent wordt die hij nodig heeft om de ring te pakken.

Wotan's vrouw Fricka wijst erop dat Siegmund nooit onafhankelijk kan zijn terwijl hij geniet van de bescherming van Wotan. Wotan geeft bitter toe en Siegmund sterft in de strijd - maar de Valkyrie Brünnhilde redt de zwangere Sieglinde. In straf voor haar uitdagendheid, sluit Wotan Brünnhilde in op een rots, omringd door een ring van vuur.

Na de kille machtsstrijd en het bedrog om de gouden ring gaat nu een totaal nieuwe wereld open. Gescheiden bij de geboorte, ontmoeten de tweeling Siegmund en Sieglinde elkaar als volwassenen en worden ze verliefd. Voordat zij echter aan hun liefde kunnen toegeven, moet eerst Hunding, Sieglindes echtgenoot worden verslagen en Hunding en Siegmund plannen een gevecht.

Fricka, Wotans echtgenote, heeft lange tijd zijn vreemdgaan geduld in de hoop zo haar huwelijk te redden. Nu is echter de maat vol; de incestueuze relatie tussen Siegmund en Sieglinde is flagrant in strijd met haar normen en waarden. Zij eist dat Wotan niet Siegmund, maar Hunding ter zijde zal staan in het aanstaande duel tussen de twee. Wotan besluit uiteindelijk toe te geven en Brünnhilde, zijn andere dochter en één van de Walkuren, krijgt de ondankbare taak om Hunding bij te staan. Als ze echter geconfronteerd wordt met Siegmunds oprechte liefde voor Sieglinde kiest zij voor de liefde en beschermt ze Siegmund.

Dan verschijnt Wotan ten tonele en hij verbrijzelt het zwaard Nothung, zodat Siegmund weerloos is. Hunding verslaat Siegmund en Brünnhilde vlucht met Sieglinde en de brokstukken van het zwaard. De zwangere Sieglinde wordt nog net gered, maar dan brengt Wotan Brünnhilde in slaap, omringd door een vuurgordijn waar alleen een onverschrokken held doorheen zal kunnen dringen.

credits
Muziek: Richard Wagner
Tekst: Richard Wagner
Regisseur: Keith Warner

Decorontwerper: Stefanos Lazaridis
Kostuum ontwerper: Marie-Jeanne Lecca
Lichtontwerper: Wolfgang Göbbel
Originele bewegingsdirecteur: Claire Glaskin
Video-ontwerpers: Mic Pool en Dick Straker

Performers, onder leiding van Antonio Pappano:
Stuart Skelton
Emily Magee
John Lundgren
Nina Stemme
Sarah Connolly
Ain Anger
Alwyn Mellor
Lise Davidsen
Kai Rüütel
Claudia Huckle
Maida Hundeling
Catherine Carby
Monika-Evelin Liiv
Emma Carrington

Deze opera vertoning duurt 5 uur en 15 minuten, inclusief 2 pauzes


Info