Burgemeester Jamessingel 25  |  0182 - 527 773

50+ bios special: Mayerling
BALLET ENCORE

50+ bios special: Mayerling
Still 50+ bios special: Mayerling
Speelduur:
180 minuten

Genre:
Opera/Ballet

Voor deze film is (nog) geen filmagenda beschikbaar!Gevaarlijke verlangens, familiegeheimen en politieke intriges verdraaien elk moment van gedurfde choreografie in het ballet van Kenneth MacMillan geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

Mayerling is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de dood van kroonprins Rudolf en zijn tiener-minnares Mary Vetsera in 1889. Dit donkere en intense ballet werd in 1978 voor The Royal Ballet gemaakt en wordt door velen beschouwd als het beste werk van Kenneth MacMillan. De muziek van Franz Liszt, georkestreerd en gearrangeerd door John Lanchbery, neemt je mee in het verhaal tot de heftige conclusie. De prachtige ontwerpen van Nicholas Georgiadis brengen de formele, onderdrukkende wereld van het Oostenrijks-Hongaarse hof daadwerkelijk tot leven.

De choreografie van MacMillan voor Rudolf is een van de meest technische en emotioneel veeleisende rollen die dit ballet z├│ iconisch maakt.

Het verhaal
Kroonprins Rudolf van Oostenrijk-Hongarije is emotioneel onstabiel en wordt achtervolgd door zijn obsessie met de dood. Hij wordt gedwongen met prinses Stephanie te trouwen. Kort daarna introduceert zijn voormalige geliefde Marie Larisch hem bij een nieuwe minnares, Mary Vetsera, een jonge vrouw die zijn morbide fascinatie deelt.

In het jachthuis Mayerling vormen Rudolf en Mary een zelfmoordverdrag. Ze bedrijven de liefde voordat Rudolf eerst Mary schiet en dan zichzelf. De koninklijke familie bedekt wanhopig de tragedie.

Credits
Choreografie: Kenneth MacMillan
Muziek: Franz Liszt
Orkestleider: John Lanchbery
Ontwerp: Nicholas Georgiadis
Scenario: Gillian Freeman
Lichtontwerp: John B. Read

Deze ballet vertoning duurt 3 uur, inclusief 2 pauzes

Info