Burgemeester Jamessingel 25  |  0182 - 527 773

WO II Oscar Special

WO II Oscar Special
Still WO II Oscar Special
Speelduur:
270 minuten

Genre:
Biografisch, Drama, Historisch

Regie:
Joe Wright, Christopher Nolan

Officiële website:
www.darkesthour.nl

Voor deze film is (nog) geen filmagenda beschikbaar!Zondag 18 en zondag 25 februari kun je bij Cinema Gouda genieten van 2 bijzondere films: Darkest Hour en Dunkirk. Darkest Hour is genomineerd voor 6 Oscars waaronder Beste Film én winnaar van Golden Globe voor Beste Acteur en Dunkirk heeft maar liefst 8 Oscar nominaties! Beide films vertellen op bijzondere wijze de legendarische evacuatie van de geallieerde troepen uit Duinkerke. Tijdens deze special kun je van beide films genieten, word je ontvangen met een kop koffie/thee en is er tussen beide films een pauze waarin een heerlijk glas wijn geschonken wordt.

Programma:
13:00 uur: Ontvangst met kop koffie / thee
13:30 uur: filmstart Darkest Hour
15:45 uur: pauze met glas wijn
16:15 uur: filmstart Dunkirk
18:05 uur: einde programma

Toegangsprijs: € 14,50

Darkest Hour
Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

Winnaar Golden Globe Beste Acteur, genomineerd voor 6 Oscars waaronder Beste Film én winnaar 2 BAFTAs waaronder Beste Acteur!

Dunkirk
Dunkirk laat zien hoe honderdduizenden Britse en Geallieerde troepen omringd worden door vijandelijke troepen. Gevangen op een strand met hun rug naar de zee, staan ze tegenover een onmogelijke situatie, terwijl de vijand langzaam maar zeker dichterbij komt.
Info