Burgemeester Jamessingel 25  |  0182 - 527 773

Van Gogh Special

Van Gogh Special
Still Van Gogh SpecialStill Van Gogh Special
Waardering: 3,9 van 5. Gebaseerd op 33.567 stem(men) van IMDb.


Speelduur:
95 minuten

Genre:
Animatie

Cast:
Saoirse Ronan Helen McCrory Aidan Turner

Regie:
Dorota Kobiela, Hugh Welchman

IMDb >

Voor deze film is (nog) geen filmagenda beschikbaar!Wegens succes herhaald! Cinema Gouda zet de hele middag Van Gogh in de spotlights tijdens de Van Gogh Special; Zie de kunstdocumentaire met achtergrondinformatie over de schilderijen van Van Gogh en geniet daarna van de bijzondere film Loving Vincent. In de pauze wordt ook nog eens een heerlijke high tea geserveerd en na afloop is er een naborrel met wijn en een amuse.

Programma zondag 10 december

13:00 uur: Ontvangst met koffie / thee
13:30 uur: Kunstdocumentaire 'Van Gogh: A New Way of Seeing' (Exhibition On Screen)
15:05 uur: High Tea
15:50 uur: Speelfilm 'Loving Vincent'.
17:30 uur: Naborrel met een glas wijn en amuses.

Toegangsprijs € 28,50

Enkele reacties van de vorige editie 'Wij vonden het allebei fantastisch.' '...De high tea was ook heel erg lekker en als afsluiting de amuses waren heerlijk en alles zag er ook heel mooi en verzorgd uit.' 'Wauw wat was het een mooie middag! Bijzondere film en super goed verzorgd met de high tea en drankjes.'

Vincent Van Gogh: A New Way of Seeing (Exhibition On Screen)
Geniet van volledige en ongekende toegang tot de schatten van het Amsterdamse Van Gogh Museum. Dit is een briljante film over een van ‘s werelds meest fascinerende en geliefde kunstenaars. Gemaakt in samenwerking met de experts van het Van Gogh Museum bevat de film talloze beelden van zowel de museumcollectie als van de Europese tentoonstellingen en evenementen rondom de herdenking van Van Gogh’s sterftejaar in 2015.
Ervaar het wonder van de legendarische meesterwerken van Van Gogh op het grote scherm, in hoge definitie. Wereldberoemde curatoren en kunsthistorici geven hun interpretaties en verklaringen van het werk van Van Gogh. Met exclusieve nieuwe onderzoeken en recente ongelooflijke ontdekkingen, heeft het Van Gogh Museum meegeholpen aan een bioscoopervaring als geen andere en aan een frisse en aangrijpende nieuwe biografie.

Loving Vincent
Een uniek project over Vincent van Gogh: Loving Vincent. De eerste geschilderde animatiefilm ter wereld op basis van zijn schilderijen. De film gaat over het turbulente leven van Vincent van Gogh en is gemaakt in de schilderstijl van de grootmeester. De animatiefilm Loving Vincent ging in première op het internationale animatiefestival in het Franse Annecy. De film kreeg tijdens zijn première een staande ovatie en een 5 minuten durend applaus; het is duidelijk wat het publiek van de film Loving Vincent vond.

Alle frames van de 94 minuten durende film zijn met de hand geschilderd. In totaal gaat het om zo'n 65.000 schilderijen; per seconde komen er twaalf doeken voorbij. Meer dan 125 kunstenaars brengen in Loving Vincent de kunstenaar met penseelstreken tot leven.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.
Info