Burgemeester Jamessingel 25  |  0182 - 527 773

Docu en proeverij: Vliegend voedsel
DOCU + PROEVERIJ

Docu en proeverij: Vliegend voedsel
Still Docu en proeverij: Vliegend voedsel
Speelduur:
55 minuten

Genre:
Documentaire

Regie:
Henk Dokter

Voor deze film is (nog) geen filmagenda beschikbaar!Op dinsdag 13 juni vertoont Cinema Gouda in samenwerking met IJsselhuis Museumhavencafe de documentaire 'Vliegend Voedsel'. Aansluitend is er een kort debat en een proeverij van gans en een meet & greet met de jager en de kok.

Tickets €10,- incl. proeverij!

Voor deze documentaire filmde Henk Dokter een jaar lang de Nederlandse wilde gans. In Vliegend Voedsel gaat hij in op diverse facetten van de gans in Nederland. Een deel van de documentaire is opgenomen in het IJsselhuis.

Dokter raakte ruim anderhalf jaar geleden geïnteresseerd in de wilde ganzen in ons land. Voor aanvang van zijn werkzaamheden wist hij weinig van de gans en de vele facetten van deze diersoort in Nederland. In de documentaire leert hij de ganzen kennen en geeft hij antwoord op verschillende vragen. Hoe zien ganzen er van dichtbij uit? Waar broeden ze en hoe beschermen ze hun kuikens? Wat eten ze en wat laten ze achter? hoe zit het met de in de media veelbesproken schade die ze aanrichten aan graslanden en gewassen? Jagers en consumenten komen in beeld. Hoe geeft de jager in de praktijk uitvoering aan de belangen voortkomend uit ecologie, landbouw, recreatie en vliegveiligheid? Ook de rol van de consument wordt belicht. Wat wil zij? Rilette van wilde gans, gekonfijte ganzenbout, carpaccio van gedroogde ganzenborst, worstjes of saucijzenbroodjes met wilde gans? Wilde gans van Nederlandse bodem is ‘vergeten wild’. Accepteert de consument ganzenvlees?

Programma
19:00: Inloop
19:30: Korte inleiding
19:45: Vertoning documentaire 'Vliegend Voedsel'
20:35: Debat over 'Vliegend Voedsel'
21:00: Proeverij en Meet & Greet
22:00: Einde
Info