Burgemeester Jamessingel 25  |  0182 - 527 773

ROH: Tosca (opera)
OPERA

ROH: Tosca (opera)
Still ROH: Tosca (opera)
Speelduur:
180 minuten

Genre:
Opera

Voor deze film is (nog) geen filmagenda beschikbaar!Drama, passie en fantastische muziek. De opera thriller Tosca van Puccini is een van de grootste opera belevenissen. Dan Ettinger voert een sterrencast onder leiding van Adrianne Pieczonka, Joseph Calleja en Gerald Finley.

Het verhaal:
Het verhaal speelt zich af te Rome in juni 1800. De eerste akte speelt in een kerk, de Sant'Andrea della Valle. Floria Tosca, een zangeres, is verliefd op de schilder Mario Cavaradossi, maar deze wordt gevangengenomen omdat hij Cesare Angelotti, een gevluchte gevangene, onderdak zou hebben gegeven. Baron Scarpia, politiechef van Rome, op zijn beurt is verliefd op Tosca, en chanteert haar: hij zal Cavaradossi bevrijden als ze zich aanbiedt aan hem. Hij zal de executie van de schilder simuleren door losse flodders.

Tosca doet alsof ze akkoord gaat, maar nadat de agenten Cavaradossi naar de plaats van zijn executie gebracht hebben, vermoordt Tosca Scarpia met een dolkstoot. Tosca woont de executie bij, onwetend dat Scarpia ook gelogen had en de soldaten met echte kogels zouden schieten. Nadat ze de dood van Cavaradossi heeft aanschouwd, pleegt Tosca zelfmoord door zich van de transen van de Engelenburcht te werpen.


Info