Burgemeester Jamessingel 25  |  0182 - 527 773

Informatie voor rolstoelgebruikers

Onze bioscoop is rolstoelvriendelijk. Het gebouw beschikt over een lift waarmee de zalen en foyers eenvoudig worden bereikt. Op de begane grond en op de tweede etage is een aangepast toilet aanwezig. De foyers zijn gelijkvloers en elke zaal beschikt over speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers. Deze bevinden zich achterin de zaal.
Let op: in zaal 2 en 3 zijn de rolstoelplaatsen geschikt voor de meeste standaard grootwiel-rolstoelen tot een lengte van ca. 110 cm, maar bij grotere (elektrische) rolstoelen is er mogelijk onvoldoende ruimte. Bespreek dit bij het reserveren van uw rolstoelplaats. Wij helpen je graag en kunnen dan zo nodig een alternatief aanbieden.

Reserveren rolstoelplaatsen

Er is een beperkt aantal rolstoeplaatsen beschikbaar per zaal en het aantal wisselt per zaal, dus reserveren is noodzakelijk om teleurstelling te voorkomen. Door persoonlijk contact op te nemen met de kassa, kunnen we in overleg je wensen bespreken en je bezoek optimaal maken! Reserveren kan uitsluitend tijdens kassatijden via telefoonnummer: 0182 527773.

Informatie voor scootmobiel gebruikers

Cinema Gouda gaat er vanuit dat een gebruiker van een scootmobiel zich (beperkt) zelfstandig kan verplaatsen. De loopafstand vanaf de lift naar de zalen is maximaal 50 meter. De zalen zelf zijn niet toegankelijk voor scootmobiels. Indien je vooraf reserveert en aangeeft dat je niet ver kunt lopen, dan houden we een stoel dicht bij het gangpad voor je vrij. Mocht je niet in staat zijn om lopend naar de foyer en de zalen te gaan, dan kun je gebruik maken van een eenvoudige rolstoel. Er is één rolstoel beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het noodzakelijk vooraf te reserveren. Reserveren kan uitsluitend tijdens kassatijden via 0182 527773. 

Informatie voor slechthorenden

In Cinema Gouda is geen ringleiding aanwezig.
Voor informatie kan je mailen naar info@cinemagouda.nl.
Email wordt niet altijd direct gelezen en beantwoord, dus mail bij voorkeur een dag eerder.

Earcatch

Nieuwe Earcatch app maakt Cinema Gouda toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Met de komst van Earcatch, een gloednieuwe applicatie voor smartphones, is bioscoopbezoek nu ook aantrekkelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. De innovatieve app stelt mensen met een visuele beperking in staat audiodescriptie te gebruiken tijdens Nederlandstalige films die vanaf september 2015 worden uitgebracht. Audiodescriptie is de techniek waarbij een stem alle visuele elementen in een film beschrijft. Blinde en slechtziende gebruikers van de gratis Earcatch app kunnen de film op deze manier veel beter volgen.
In Cinema Gouda kan je de Earcatch app gebruiken. Download echter thuis eerst de audiodescriptie van de film die je wil gaan zien. Er is in de zalen geen Wifi beschikbaar.
Kijk voor meer informatie op www.earcatch.nl 
Info