Première Special: Sweet Dreams
2D

Première Special: Sweet Dreams

Over de film

Renée Soutendijk won de prijs voor beste acteerprestatie op filmfestival Locarno voor haar rol in de film. Lees er hier meer over.

Ter ere van haar fantastische performance is deze première special ingezet! Geniet van een warm ontvangst met koffie of thee, en een glas wijn of frisdrank na afloop van de film.

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.
Regisseur

Ena Sendijarevic

Acteurs

Renée Soutendijk, Florian Myjer, Lisa Zweerman, Hans Dagelet, Hayati Azis, Peter Faber, Rio den Haas, Muhammad Khan

Genre

Drama

Duur

98 min

Kijkwijzer

Tijden & tickets

  • Alles zien
  • 2D

Ticket prijzen

2D
  • Event. € 15,00

Bekijk hier alle (voordeel)ticketprijzen.

sluiten