Special Freek & Hella de Jonge: Het Atelier

Special Freek & Hella de Jonge: Het Atelier

Over de film

Inclusief een kop koffie of thee bij ontvangst.

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht.
Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context.
In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven. Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre.

Programma:
15.00 uur - Korte prijswinnende animatiefilm: Die Ene (Regie: Silvester Zwaneveld)
15:10 uur - Documentaire ‘Het Atelier’ (Regie: Freek de Jonge)
16:30 uur - Q&A met Hella en Freek de Jonge
17:00 uur - einde

Regisseur

Freek de Jonge

Acteurs

Hella de Jonge Vera van Os Clairy Polak Diewertje Blok Chazia Mourali Janna van Son David van Bodekom Martie Dekkers Frederike Palmen Winnie van Rossem Eli Asser †

Genre

Documentaire

Duur

122 min

Tijden & tickets

  • Alles zien
  • 2D

Ticket prijzen

2D
  • Event. € 15,00

Bekijk hier alle (voordeel)ticketprijzen.

sluiten