ROH: Swan Lake (ballet)

ROH: Swan Lake (ballet)

ROH: Swan Lake (ballet)
Over de film

Swan Lake neemt al vanaf 1934 een speciale plek in bij The Royal Ballet. Voor dit seizoen maakte artist in residence Liam Scarlett een nieuwe productie met choreografische toevoegingen. Zonder af te wijken van de Petipa-Ivanov-versie heeft Scarlett de choreografie van dit klassieke ballet herzien, in verfrissende samenwerking met zijn sinds vele jaren vaste ontwerper John Macfarlane.

 

Swan Lake vertelt het verhaal van prins Siegfried die op een groep zwanen stuit tijdens de jacht. Als een van de zwanen verandert in Odette, een prachtige vrouw, is hij totaal overdonderd. Maar ze is betoverd en kan alleen ’s nachts haar menselijke vorm tonen. De boze geest Von Rothbart, verantwoordelijk voor Odette's vloek, vermomt zijn dochter Odile als Odette om Siegfried te misleiden en zijn gelofte van liefde te breken. Zonder het door te hebben verklaart Siegfried zijn liefde voor Odile, en veroordeelt hiermee Odette tot het eeuwig lijden onder deze vloek.

Swan Lake was Tsjaikovski's eerste balletmuziek. Hoewel het nu zonder meer het meest geliefde en ook meest bewonderde klassieke ballet is, kreeg de première ervan in 1877 een uitermate lauwe ontvangst. Het is te danken aan de nieuwe choreografie die Marius Petipa en Lev Ivanov in 1895 voor Swan Lake maakten, dat het stuk in brede kring naam heeft gemaakt.

Genre

Opera/ballet

Duur

175 min

Tijden & tickets

  • Alles zien
  • 2D

Ticket prijzen

2D
  • Opera/Ballet LIVE. € 25,00
  • Opera/Ballet VIP. € 32,50

Bekijk hier alle (voordeel)ticketprijzen.

sluiten