ROH: Cavalleria rusticana / Pagliacci (opera)

ROH: Cavalleria rusticana / Pagliacci (opera)

Over de film

De Olivier Award-winnende productie van Damiano Michieletto van Mascagni en Leoncavallo's one-act opera's is een opwindende, filmische ervaring.

Cavalleria rusticana (rustieke ridderlijkheid) van Pietro Mascagni en Ruggiola Leoncavallo's Pagliacci (de spelers) is de meest bekende dubbele act van de Italiaanse opera, maar ze werden onafhankelijk geschreven. Cavalleria rusticana was de eerste opera en de enorm succesvolle première in 1890 had ongetwijfeld een invloed op Leoncavallo. Zijn Pagliacci in 1892 werd opnieuw een triomf. De twee opera's, beide onmiskenbare meesterwerken van de verismo-traditie van het realisme, delen een dramatische beknoptheid, melodische rijkdom en een obsessie met gewelddadige jaloezie.

De productie van Damiano Michieletto was een Olivier-Award-winnende hit toen hij voor het eerst werd gepresenteerd in 2015. Hij plaatst beide opera's in hetzelfde dorp, waardoor personages uit het ene stuk in de andere kunnen verschijnen en een theatraal realisme biedt die modern en tegelijk tijdloos is. De productie werd bij de première alom geprezen en door de Financial Times samengevat als ‘a gripping evening all round’.

Genre

Opera/ballet

Duur

190 min

Tijden & tickets

  • Alles zien
  • 2D

Ticket prijzen

2D
  • Opera/Ballet LIVE. € 25,00
  • Opera/Ballet VIP. € 32,50

Bekijk hier alle (voordeel)ticketprijzen.

sluiten