2D

50+ bios special: De Notenkraker

50+ bios special: De Notenkraker
Over de film

Zie de encore (herhaling) van het prachtige ballet De Notenkraker in de 50+ bios van januari. Word ontvangen met koffie / thee en wat lekkers en zie aansluitend deze uitvoering van The Royal Ballet. 
 

De exentrieke Herr Drosselmeyer komt tijdens de Kerstviering bij de familie Stahlbaum op bezoek en neemt als Clara’s Peetoom een cadeautje voor haar mee. Een heuse Notenkraker. Als ze ’s avonds gaat slapen komt diezelfde Notenkraker op miraculeuze wijze tot leven, en vecht voor zijn en Clara’s leven tegen de Muizenkoning en zijn soldaten. 

Daarna, na de pauze in de 2e acte, neemt hij haar, als Prins, mee op een reis naar Snoepgoedland. Daar regeerde de Suikerboonfee in afwachting van de terugkeer van de prins. De prins vertelt de Suikerboonfee hoe Clara hem redde van de Muizenkoning. Ter ere van de jonge heldin vieren lekkernijen van over de hele wereld feest: chocolade uit Spanje, koffie uit Arabië, thee uit China en zuurstokken uit Rusland. Hierbij brengen ze nationale dansen. Ze worden opgevolgd door Deense schapenhoedsters, de gembermama en haar kinderen en walsende bloemen. Om het spektakel af te sluiten brengen de Suikerboonfee en haar page een pas de deux. Alle snoepgoed brengt een laatste wals. De Suikerboonfee begeleidt Clara en de prins van hun troon. De prins buigt naar haar en zij kust Clara vaarwel. 

Deze ballet vertoning duurt 2 uur en 20 minuten, inclusief 1 pauze

De ticketprijs voor deze 50+ bios special is € 12,50

Genre

Opera/Ballet

Duur

140 min

Tijden & tickets

  • Alles zien
  • 2D

Ticket prijzen

2D
  • 50+ Opera/Ballet. € 12,50
sluiten