Lezing: Napoleon
2D

Lezing: Napoleon

Over de film

Iedereen is bekend met Napoleon, maar velen hebben slechts een deel van het totaalplaatje. Laat je verwonderen en inspireren door historicus Johan Joor tijdens zijn lezing over Napoleon, na afloop van de film.

Programma:
12:45 uur ontvangst met koffie of thee en een siroopwafel
13:45 uur voorwoord door Johan Joor
14:00 uur start film
17:10 uur start lezing met de mogelijkheid tot vragen stellen
18:00 uur afsluitende borrel met bitterbal in de foyer

Napoleon is een spectaculaire, actierijke film over de turbulente opkomst en ondergang van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Oscar®-winnaar Joaquin Phoenix. In dit magistrale epos toont de legendarische regisseur Ridley Scott ons Napoleons onstuitbare opmars naar de macht aan de hand van diens verslavende, wispelturige relatie met Josephine, zijn enige ware liefde, en laat hij ons, door enkele van de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd, kennismaken met Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.

Johan Joor
Johan Joor, is historicus en promoveerde in 2000 op het proefschrift 'De Adelaar en het Lam: Onrust, opruiing en onwilligheid in Nederland ten tijde van het Koninkrijk Holland en de Inlijving bij het Franse Keizerrijk (1806-1813)' over protesten in Nederland in de Napoleontische tijd. Hij heeft sedertdien een veelheid van internationale publicaties over Napoleon en de Napoleontische tijd, met name in Nederland, op zijn naam staan. Hij is als fellow verbonden aan het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, werkte onder meer bij de Universiteit van Amsterdam en het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en is al vele jaren werkzaam als zelfstandig historicus in welke hoedanigheid hij voor diverse internationale en nationale organisaties en instellingen historisch onderzoek en publicaties heeft verzorgd.

 

De film is inclusief pauze.

Regisseur

Ridley Scott

Acteurs

Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ben Miles

Genre

Biografisch

Duur

255 min

Kijkwijzer

Tijden & tickets

  • Alles zien
  • 2D

Ticket prijzen

2D
  • Rocker seat. € 21,00
  • Event. € 19,50
  • Event VIP seat. € 22,50

Bekijk hier alle (voordeel)ticketprijzen.

sluiten