2D

50+ bios: Peterloo

50+ bios: Peterloo
Over de film

Peterloo vertelt het waargebeurde verhaal van de beruchte slachtpartij tijdens een vreedzame, pro-democratie bijeenkomst bij St Peter´s Field in het Engelse Manchester in 1819 waarbij veel mensen uit de arbeidersklasse gewond raakten of de dood vonden.

Peterloo vertelt het verhaal van een van de meest bepalende momenten voor de Britse democratie, die van de beruchte Peterloo Massacre.1819. Ontevreden over de steeds maar grotere armoede in het land, komen meer dan zestigduizend mannen, vrouwen en kinderen bijeen op het St Peter´s Field in Manchester om politieke hervorming te eisen van hun bestuurders. Wat een vreedzaam protest had moeten worden, liep uit op een van de zwartste bladzijden uit de Britse geschiedenis.

HET ALGEMEEN DAGBLAD    ★★★★

“Na twee eeuwen nog steeds actueel”
“Met de van hem bekende precisie en voortreffelijke dialogen en vertolkers, schetst Leigh een fascinerend tijdsbeeld dat onvergetelijke beelden oplevert”

DE TELEGRAAF           ★★★

“Mike Leigh heeft -net als zijn land- en generatiegenoot Ken Loach – nooit onder stoelen og banken gestoken waar zijn hart ligt. Maar zelden heeft hij als filmmaker z’n liefde voor de kleine man en zijn afschuw voor de corrupte elite zo duidelijk beleden als in Peterloo.”
“Een mooi gedetailleerd tijdsbeeld”

Regisseur

Mike Leigh

Acteurs

David Moorst, Maxine Peake, Pearce Quigley, Rory Kinnear

Genre

Drama

Duur

154 min

Kijkwijzer

Tijden & tickets

  • Alles zien
  • 2D

Ticket prijzen

2D
  • 50+ bios. € 8,00

Bekijk hier alle (voordeel)ticketprijzen.

sluiten