Ladies Night Special: On the Basis of Sex

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, welke in het teken staat van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Zonta Gouda houdt dit jaar ter ere hiervan een speciale Ladies Night in Cinema Gouda! Je ziet een speciale preview van de film On the basis of sex en krijgt een welkomstdrankje, kunt shoppen bij stands en maakt kans op prijzen. Na afloop krijg je een leuke goodiebag mee naar huis! Zonta Gouda zet zich met deze Ladies Night in voor het lokale initiatief Tafelvan7, wat een door hen georganiseerd 9 maanden durend leer-werktraject is voor vrouwen uit Gouda die toenadering zoeken tot de arbeidsmarkt.

Ladies Night Special: On the Basis of Sex
Over de film

Zonta Gouda houdt dit jaar ter ere van Internationale Vrouwendag een Ladies Night Film Special in Cinema Gouda. Let op: dit is dus geen reguliere Ladies Night, maar wel toegankelijk voor alle dames! 

U wordt hartelijk verwelkomd met een welkomstdrankje en een goodiebag. Daarnaast maakt u kans op prachtige prijzen en heeft u de mogelijkheid om te shoppen bij diverse stands (met bv. handtassen, wijn, etc.) Zie de speciale preview van de film On the basis of sex. Tickets zijn € 17,50. Ook te koop via Zonta. Let op: U kunt bij deze voorstelling in de zaal geen stoelen kiezen. De zitplaatsen zijn vrij.

De opbrengsten zijn voor het initiatief ‘de Tafelvan7’, een leer-werktraject voor Goudse vrouwen, waarbij zij ontdekken hoe ze vanuit hun passie voor koken en gastvrijheid (weer) van toegevoegde waarde kunnen zijn op de arbeidsmarkt.

On The Basis Of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten. In de film On The Basis Of Sex staat Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) in 1971 aan het begin van haar carrière en worstelt zij met discriminatie op basis van geslacht. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksime te veranderen. Ruth Bader Ginsburg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd. Anno 2018 is haar verhaal relevanter dan ooit.

Regiseur

Mimi Leder

Acteurs

Armie Hammer, Felicity Jones

Genre

Drama

Duur

120 min

Kijkwijzer

Tijden & tickets

  • Alles zien
  • 2D

Ticket prijzen

2D
  • Ladies Night. € 17,50
sluiten