Danish Collector: DeLacroix To Gauguin (Arts in Cinema)
2D

Danish Collector: DeLacroix To Gauguin (Arts in Cinema)

Over de film

Deze kunstdocumentaire vertelt het fascinerende verhaal van de visionaire Deense zakenman Wilhelm Hansen. Krijg exclusieve toegang tot een uitverkochte tentoonstelling in de Royal Academy in Londen, de buitengewone collectie via het grote scherm in glorieuze high-definition. Van Hansen’s prachtige huis en tuinen in Ordrupgaard tot de straten van het bohemienachtige Parijs, deze film neem je mee op een reis naar enkele van de beste voorbeelden van 19e-eeuwse Franse kunst die ooit zijn verzameld.

Lange tijd was niemand geïnteresseerd in de kunst van het Impressionisme. Kunstenaars als Monet, Degas en Renoir werden belastert, aangevallen, met als gevolg dat zij straatarm achterbleven. Toen gebeurde er iets opmerkelijks. Een nieuw soort verzamelaars kwam op en al snel streden zij om elk werk van deze nieuwe, radicale kunstenaars dat zij konden vinden. Onder hen was de visionaire Deense zakenman Wilhelm Hansen. Het was een buitengewoon moment in de kunstgeschiedenis, vol drama, intriges en bedrog. Sommige verzamelaar herkennen we misschien, andere niet, maar Hansen legde een opmerkelijke collectie aan in zijn zomerhuis Ordrupgaard, in de buitenwijken van Kopenhagen.

Over de galerie: De Ordrupgaard Collection van Denemarken is een schatkamer met enkele van de mooiste impressionistische werken die ooit geschilderd zijn. Zij omvat realistische schilderijen van Corot, Delacroix en Courbet; landschappen van Monet, Pissarro, Cézanne en Sisley; en prachtig geobserveerde portretten van Degas, Manet, Morisot en Gonzalès.

De kunstdocumentaires van Arts in Cinema worden vertoond in een fenomenale beeldkwaliteit en bieden een filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. En kom je naar een film van Arts in Cinema, krijg je een kop koffie of thee met cake bij ontvangst. Dit seizoen kun je naast The Danish Collector ook nog genieten van Sunflowers (vanaf 12 mei), Raphael Revealed (vanaf 14 juli) en Pissarro: Father Of Impressionism (vanaf 13 oktober). Bekijk HIER het volledige Arts in Cinema-programma.

Regisseur

David Bickerstaff

Genre

Documentaire

Duur

90 min

Tijden & tickets

  • Alles zien
  • 2D

Ticket prijzen

2D
  • Event. € 10,50

Bekijk hier alle (voordeel)ticketprijzen.

sluiten